Amalin Mohd
Luahan hati tanpa pena.


Hamba Allah


kenal dulu. baru kritik.
adilkan ?!

Cari Aku

Instagram : AmalinMohd
Facebook
Twitter
Tumblr
FormSpring
Ask.fm
Nyawa
.




Buah Hati



3.8.12 . 5:27 pm
options

berfikir title apa aku nak taruk . *sambil buat buka dahi berkerut kerut*
macam biasa HENTAM SAJA LA LABU *teringat cikgu bm ckp cegitu kat aku . sbb aku bluur tak tahu nak kasi jawapan apa* wellll

wahhh !! 
cik blog . lama ngko goyang goyang kaki hah ! 
mentang mentang aku malas nak update . 
landing aje yeee . 

btw . aku nak ucap bebanyak trimassss kasihh
kepada pembaca blog yang tak seberapa nak betul nie . keh keh keh 
aku tengok pageview meningkatttt dan semakin meninggkat .
tak sangka . TQVM !!
sayang korang semua .

dengan tajuk yang blurrr tuhh . 
sebenarnya 
banyak pulak si penglipur lara nie nak story morry .
selalu tangguh tangguhhhh . 
dan hari ini . aku kuatkan juga jemari aku nie
tekan blogger.com
masukkan email dan password aku .
tekan new post . 
merenung tajam kat title tue . 
type type yang terkeluar dari kepala hotak nie .
kalau tak di paksa .
makin lama cik blog nie merajuk .
ops jangan marah sayang .

oke ! cerita cerita cerita dari penglipur lara kali ini ialah .

birfday mama !
yesss mama kesayangan aku !
mama memang tak suka sambut sambut birfday bagai nie . 
dia simple jew . 
cukup setakat ucapan .
dah memadai .
owesome gilakk kan my mum . 

so ! kami adik beradik .
kebetulan ke KB 
tanpa dirancng langsung ! 
sebab birfday mama 27 july
kitaorng pegi KB 28 july .
so . tak salah kan nak beli hadiah .
tujuan utama pergi KB kitaorng nak cari .
kasut . bag untuk sendiri sendiri saja .
jadi tempat yang sesuai kat KB tue 
PARKSON jela kan . tak payah nak jalan jalan
sana sini cari kasut or bag . semua kawasan tue jew !
time pilih pilih . 
tetiba satu idea sepantas kilat dari nana
dia cakap . jom pilih bag kasi hadiah kat ma !
wahhh . aku memang suka bab bab memilih nie .
aku ronda sana sini nak cari .


saat bag ini diplih dan dipersetujui ramai . aku teringat dengan jenama bag tue SACHA . wahhh ! dulu masa  sekolah rendah ma selalu belikan sandle SACHA untuk aku . sebab kitaorang suka shopping kat KL dan . kat sana offer memang superbb !! . kami adik beradik semua dapat . dan sekarang apa salahnya kitaorang kasi kat mama pula kan . walaupom mama suka bag bonia tue . maaf ma . kitaorang tak mampu nak beli yang tue . nie je yang mampu . dah la takde offer . tapi demi mama !!! 
*sedih pula dah . hehe *
oke . teka teka sape yang pilih beg tue ?
yeahhh . sudah tentu pemilik blog yang comel nie !! hehehe .
aku ingtkan si nana and ila tak suka apa yang aku pilih .
sebab nampak bag tue macam rock sikit . hehe
lepas kitaorng bincang bincang
semua setuju 
kononnya nak suruh mama nampak muda kalau pakai bag tue .
hehe . *ma suka !!!*
lega kitaorang . sebab mama kalau bab bab memilih bag .
huh ! lama gilakkkkk . 
mau pengsan aku tunggu . walaupon dia duduk dalam satu kedai je .
*sebenarnya aku n ila . tolom pilihkan aja . nana yang tanggung semua ! hehe*

sudah pasal birfday ma !
sebelum pegi parkson tue .
kitaorang sempat pegi salon .
nana mau gunting rambut anak dia . 
then , aku tompang sekaki . ila pom ! haha
orang nak belanja . tak kan nak tolak kan kan kan ,


aku menawarkan sesapa yang nak rambut lawa lawa . 
lepas tue nak cepat cepat ciap .
senang cerita pergi JANE SALON .
tak sampai 5 minit aku duduk .
diorang dah panggil . 
wahhh !!! suka nyahhhh .
kedai nie kat KB .
*masuk bilik ambil bisness card salon tue*
Jalan raja perempuan zainab II .
pergi pergi pergi . jangan tak pergi .
amaran untuk kaum adam !
kalau boleh tak payah la ye .
bukan apa . 
pekerjapekerja salon tue . semua pompuan . ada satu yang perempuan olok olok . hehe
pakaian diorang pakai . huh ! meleleh sape tengok derr . 
tapi semua cina . 
tak caya ? pergi la tengok sendiri . huhu

oke . ini cerita kat parkson lagi .


seee !!! damia punya pasaiiiii . 
punya la susah nak senangkan hati dia . 
nak cari kasut pom susah 
yang tu tak nak yang nie tak nak . 
hoiii . kau ingat parkson tue daddy kau punya .
papa kau hakmilik ?
stokin pom kau memilih bagai . huh !
macam macam ! nakal pom kau . manja pom kau . ngada ngada pom kau !




ha ! yang nie . tambahan untuk kenangan abadi gitu loll .
satu yang aku suka .
damia suka snap snap macam aku !!
aku punya temannn . 
besttt wooo anak cina nie . hehe .
jam pom tak terase . 
hakhakhak .



sudah sudah . cerita DEJAVUDIKOTABHARU dah habis dah . hehe .
skunk !
cerita untuk hari ini !


hey hey hey !! sape mamat nie ?
hah ! ini cekgu sayang sayang kitaorang semua !
pepagi lagi aku dah bersemangat pegi kelasss !
nak kata bangun pagi tak jugak . tapi masa drive tue .
sempat terfikir . nak fokus dalam kelas ! 
pelikkk juga aku nie . haha
time cikgu duk mengajar .
cikgu ada terkeluar pasal ngko lahhh !
hah ! pasal blog . cikgu kata dia tak pandai nak buat blog .
dia nak kasi segala nota dalam blog . tapi dia tak pandai. 
lepas tue dia tnya . ada sesape yang pandai blog ?
aku anggat jew tangan .tak tinggi pom . 
sebab duk kat depan .
so, cikgu dah perasaan .hehe
cikgu kata . tlom ajar dia .
wahhh ! demi cikgu apa saja .
hehe .
dan satu nota pun .tak terlepas aku copy !
nampak tak macam mana semangatnya aku .



hari nie . ending macam tue je ke ?
oh tak tak .
macam biasa hujung minggu .
kejap pom jadi
luangkan masa ngan mySayang . cewwaaah .
sampai cikgu nampak kitaorang !! haha .
tak pew cikgu very very sporting .
wahh ! sayang banyak cikgu nazri !!
mau cikgu mun baca blog aku .
mampos woi .
laki dia pula yang aku sayang sayang .
alah . sayang sebagai cikgu aje . cikgu mun .
relax ye .

oke . entry pasaiii aku ngan mySayang .
aku rasa nak simpan dulu .
sebab picture banyak dengan nuyu . hehe
nak upload banyak banyak !!
biar cuakk sesape yang nengokk nanti . 

oke !!! betry nak mampos dah . bye !!! salam






Lapuk | Baharu